Katrine Daugaard
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Vil ministeren oversende en oversigt over hvor mange børn, der er døde, mens de har været i danske adoptionsbureauers varetægt?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget, Spørgsmål 162

Vil ministeren oversende en oversigt over hvor mange børn, der er døde, mens de har været i danske adoptionsbureauers varetægt? Tallene bedes opgøres på børnenes oprindelsesland og for hele den periode, hvor der er sket adoption til Danmark.

Svar fra torsdag den 8. februar 2024

”Vil ministeren oversende en oversigt over hvor mange børn, der er døde, mens de har været i danske adoptionsbureauers varetægt? Tallene bedes opgøres på børnenes oprindelsesland og for hele den periode, hvor der er sket adoption til Danmark”.

Svar:

Jeg forstår spørgsmålet på den måde, at det angår børn til adoption fra udlandet til Danmark, som måtte være afgået ved døden i tidsrummet fra afrejsen fra hjemlandet, og til barnet er overgivet til de danske myndigheder eller de danske adoptivforældre.

Jeg kan oplyse, at Social-, Bolig- og Ældreministeriet ikke har oplysninger, der gør det muligt at udarbejde den ønskede oversigt.

Jeg kan også oplyse, at ministeriet i anledning af det stillede spørgsmål har henvendt sig til Ankestyrelsen, der har oplyst, at styrelsen ikke er bekendt med, at der skulle være udarbejdet sådanne oversigter.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00