Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, hvilke konkrete regler der gælder for medlemmerne af fordelingsudvalgene

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 1
Ministeren bedes i detaljer redegøre for, hvilke konkrete regler der gælder for medlemmerne af fordelingsudvalgene, herunder de med lovforslaget foreslåede elevrepræsentanter, både for så vidt angår persondata, habilitet, fortrolighed, samt hvilke sanktioner og eventuel straf, der knytter sig til brud på reglerne?

Svar fra torsdag den 5. december 2019
Fordelingsudvalgene er inden for den offentlige forvaltning. Der gælder således for fordelingsudvalgenes medlemmer de samme regler, der gælder for personer, der varetager offentlig hverv. Det gælder også eleverne.

Det indebærer, at fordelingsudvalgets medlemmer bl.a. er omfattet af forvaltningslovens kapitel 2 om habilitet og forvaltningslovens kapitel 8 om tavshedspligt, ligesom de skal behandle personoplysninger i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen.

Brud på tavshedspligten vil kunne straffes efter straffelovens bestemmelser herom.
0:000:00