Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, hvorfor lovforslagets paragraf 12 a, stk. 3, er affattet således, at en institution kun kan indsende en klage til regionsrådet i den region, hvor institutionen er hjemmehørende

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 3
Ministeren bedes redegøre for, hvorfor lovforslagets paragraf 12 a, stk. 3, er affattet således, at en institution kun kan indsende en klage til regionsrådet i den region, hvor institutionen er hjemmehørende? Spørgsmålet skal ses i lyset af, at lokalt fastsatte fordelingsregler også kan have afledte (negative) konsekvenser for en institution, der er hjemmehørende i en anden region, og at den pågældende institution derfor også bør have klageret til regionsrådet i naboregionen, hvilket er et problem og forhold, der kan gælde i en række af grænseområderne mellem regionerne.

Svar fra torsdag den 5. december 2019
Det fremgår af den politiske aftale af 3. oktober 2019 om mulighed for lokale elevfordelingsregler ved fordeling af elever til de almengymnasiale uddannelser, at hvis et fordelingsudvalg fortsat ikke kan blive enigt, kan gymnasiet klage til regionsrådet, hvorefter regionsrådet har mulighed for at fastsætte lokale elevfordelingsregler.

Det er således forudsat i aftalegrundlaget og udmøntet i lovforslaget, at kun den institution, der har krævet, at der bliver fastsat lokale elevfordelingsregler skal kunne klage til regionsrådet.

Ministeriet finder på den baggrund, at en udvidelse af antallet af klageberettigede eller etablering af yderligere klageinstanser falder uden for den aftalemæssige ramme, som lovforslaget er baseret på.

Som jeg redegjorde for under 1. behandlingen af lovforslaget, har jeg selv gjort mig nogle overvejelser herom, men er kommet frem til, at det, at 5. december 2019 Sags nr.: 19/17931 der er tale om en 1-årig løsning, taler imod en udvidelse af klageadgangen.
0:000:00