Ellen Trane Nørby
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Ellen Trane Nørby (V) spørger børne- og undervisningsministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om forholdet mellem de i lovforslaget fastsatte økonomiske konsekvenser og kompensation til regionerne mv.

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 61, Spørgsmål 9
Vil ministeren i forlængelse af svar på L 61 - spørgsmål 8 redegøre for forholdet mellem de i lovforslaget fastsatte økonomiske konsekvenser og kompensation til regionerne, når det samtidigt i svaret vurderes, at er en begrænset (om nogen) forventning til, at der vil blive indklaget sager til regionsrådene?

Svar fra mandag den 9. december 2019
Med lovforslaget får fordelingsudvalg og regioner en ny kompetence i forhold til elevfordeling på det almengymnasiale område i form af mulighed for at fastsætte lokale elevfordelingsregler. Hertil kommer en opgave, der består i at behandle eventuelle klager til regionerne fra gymnasier, som oplever udfordringer.

Opgavevaretagelsen forventes at medføre merudgifter for regionerne i størrelsesordenen ca. 1,7 mio. kr. i 2020, som staten kompenserer regionerne for. Beløbet bygger på en vurdering af omfanget af de opgaver, som regionerne forventes at skulle varetage som følge af lovforslaget.

Det bemærkes i den forbindelse, at processen for fastlæggelse af eventuelle lokale elevfordelingsregler i løbet af januar 2020, efter en gennemførelse af den nødvendige lovgivning, vil være meget kompakt. Derfor vurderes det nødvendigt, at regionerne allerede nu går i gang med at afdække udfordringer, databehov mv. Regionerne vil i modsat fald få svært ved at nå at behandle en eventuel klage.

9. december 2019 Sags nr.: Click here to enter text.

Samtidig har regionerne til opgave – ud over at skulle behandle eventuelle klager – at stille sekretariatsbistand til rådighed for fordelingsudvalgene i forbindelse med overvejelser om fastsættelse af lokale elevfordelingsregler.

På den baggrund mener regeringen ikke, at der vil være belæg for at justere skønnet over de økonomiske konsekvenser.
0:000:00