Per Larsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Per Larsen (K) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om antallet af kunder opgjort i relevante aldersgrupper, der anvender de udenlandske banker, som ministeren henviste til under 1. behandling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 34, Spørgsmål 14
Kan ministeren oplyse antallet af kunder opgjort i relevante aldersgrupper, der anvender de udenlandske banker, herunder de neobanker, som ministeren henviste til under 1. behandling af B 34?

Svar fra onsdag den 23. marts 2022
”Kan ministeren oplyse antallet af kunder opgjort i relevante aldersgrupper, der anvender de udenlandske banker, herunder de neobanker, som ministeren henviste til under 1. behandling af B 34?” Svar:

Til brug for besvarelse af spørgsmålet har mit ministerium indhentet bidrag fra Erhvervsministeriet, der oplyser følgende, som jeg kan henholde mig til:

”Det bemærkes indledningsvist, at omgåelsesmuligheden ved udenlandsk udstedte betalingskort består i, at det ikke vurderes muligt fra dansk side lovgivningsmæssigt at pålægge udbydere af udenlandsk udstedte betalingskort at videregive personoplysninger om kundernes alder til et aldersverifikationssystem og til forretningerne.

I forhold til spørgsmålet om neobanker henviser jeg til den beskrivelse af neobanker, som Finanstilsynet tidligere har anvendt til besvarelse af SAU alm. del spørgsmål nr.

495 for folketingsåret 2020-2021:

"Neobanker er ikke en fast defineret virksomhedstype. I praksis bruges betegnelsen i forhold til banker, som udbyder forskellige bankprodukter udelukkende eller næsten udelukkende via digitale løsninger, f.eks. via app-løsninger, og uden fysisk kundekontakt. Typisk kan kunderne blive kunder og begynde at bruge neobankens produkter på særdeles kort tid, ofte inden for minutter. Neobanker kan tilbyde bankprodukter og kan blandt andet gennemføre betalinger, herunder udlandsoverførsler." Da neobanker ikke er en fast defineret virksomhedstype, vurderer Erhvervsministeriet, at det ikke er muligt at angive et tal for, hvor mange kunder, opgjort i relevante aldersgrupper, der anvender neobanker.”
0:000:00