Per Larsen
 svarer 
Magnus Heunicke

Per Larsen (K) spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om antallet af betalinger i dagligvarebutikker med salg af alkohol og tobak m.v., der gennemføres via Google Pay

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 34, Spørgsmål 15
Kan ministeren oplyse antallet af betalinger i dagligvarebutikker med salg af alkohol og tobak m.v., der gennemføres via Google Pay, herunder antallet af betalinger, der gennemføres af yngre forbrugere?

Svar fra onsdag den 23. marts 2022
” Kan ministeren oplyse antallet af betalinger i dagligvarebutikker med salg af alkohol og tobak m.v., der gennemføres via Google Pay, herunder antallet af betalinger, der gennemføres af yngre forbrugere?

” Svar:

Til brug for besvarelse af spørgsmålet har mit ministerium indhentet bidrag fra Erhvervsministeriet, der oplyser følgende, som jeg kan henholde mig til:

”Erhvervsministeriet har ikke de af spørgeren efterspurgte data. Erhvervsministeriet har derfor spurgt hhv. Dansk Erhverv, Nærbutikkernes Landsforening og De Samvirkende Købmænd, der imidlertid har oplyst, at disse organisationer heller ikke er i bePay [var]

den mest anvendte mobilbetalingsløsning i Danmark i fysisk handel i 2021: 42 pct. af alle mobilbetalinger blev foretaget med Apple Pay, mens MobilePay, Dankort-app og Google Pay stod for henholdsvis 22 pct., 19 pct. og 6 pct. af de samlede mobilbetalinger.”
0:000:00