Ministerier tæt på Børsen bliver evakueret

På grund af branden i Børsen bliver bygningerne fra Finansministeriet ned mod vandet evakueret, oplyser politiet.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kasper FrandsenMagnus Garde-Strandberg

Flere bygninger, der ligger tæt på den brændende Børsen-bygning, bliver lige nu evakueret. 

"Vi er nu i gang med at evakuere bygningerne fra Finansministeriet og ned mod vandet. Der arbejdes fortsat på at omlægge trafikken omkring Slotsholmen," skriver politiet på X.

Politiet skriver også, at man forsøger at omlægge trafikken omkring Slotspladsen.

Læs også

Provianthuset, der hænger sammen med Christiansborg, er også evakueret, oplyser Folketinget i en sms til de ansatte. Alle høringer, konferencer og omvisninger i Folketinget er aflyst i dag

Om Børsen
  • Børsen er opført af Christian IV, og stod færdig i 1624.
  • Bygningens facade var i gang med en omfattende restaurering, som skulle stå klar til markeringen af Børsens 400-års fødselsdag.
  • Spiret på Børsen ”Dragespiret” er udformet af fire dragehaler, som snor sig om hinanden. På toppen af spiret er tre korner, som symboliserer storriget Danmark, Norge og Sverige.
  • Siden 1855 har der været forskellige private ejere af bygningen. I dag har Dansk Erhverv til huse i bygningen

Der opfordres fra Folketingets administration til, at alle vinduer omkring Christiansborg holdes lukket, og at alle ansatte, der ikke er mødt ind endnu, bliver hjemme. 

Udvalgsmøder og møder i folketingssalen afholdes som planlagt. 

Arbejder med to scenarier

Lige nu arbejder brandfolkene med to scenarier, fortæller ansvarlig for brandindsatsen, Frank Trier Mikkelsen, til TV 2.

"Plan A er at redde bygningen fra, at det spreder sig i begge retninger. Og hvis ikke vi kan det, så prioriterer vi, at vi kan holde det væk fra der, hvor det ikke spreder sig på grund af vindretningen," siger han.

Livgarden sat ind

90 folk fra Livgarden er sat til at hjælpe med at redde værdigenstande ud af den brændende bygning, oplyser Københavns Politi på X.

Nationalmuseet har medarbejdere ved Børsen, som hjælper med at evakuere kulturgenstandene på Børsen og tilse skaderne. Herunder malerier.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00