Se resultatet: Så mange stemmer og mandater fik partierne

Hvem går frem, og hvem går tilbage? Altinget følger optællingen af stemmerne tæt, og du finder de seneste resultater lige her.

Sofie Carsten Nielsen og Radikale står til at få en gedigen vælgerlussing. Men hun går ikke af, fastslår hun.
Sofie Carsten Nielsen og Radikale står til at få en gedigen vælgerlussing. Men hun går ikke af, fastslår hun.Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Lige inden klokken 01 natten til onsdag var de sidste stemmer talt op, og det samlede valgresultat klar. 

Der var spænding til det sidste. Men med resultatet ser ud til at sikre partierne i rød blok en mulighed for at kunne mønstre et flertal, når de nordatlantiske mandater tælles med. 

Herunder kan du se, hvordan mandaterne fordeler sig på blokke og partier samt de enkelte partiers valgresultat forud for den endelige fintælling af stemmerne.

Opgørelsen er uden de fire nordatlantiske mandater. De to grønlandske mandater står umiddelbart til at gå støtte Mette Frederiksen (S) og rød blok. Det samme gør det ene af de to færøske mandater.

Dermed står rød blok samlet set til at kunne mønstre de 90 mandater, der skal til for at opnå flertal i Folketinget.

 

Partiernes styrkeforhold

Herunder kan du se, hvor mange procent af stemmerne, de forskellige partier fik:

 

Antal stemmer

Herunder han du se, hvor mange stemmer partierne fik (spalten yderst til højre). I takt med, at de personlige stemmer tælles op, vil grafen vise de politikere med flest personlige stemmer øverst. Bemærk, at du kan trykke på "vis alle" under grafen for at se flere politikernavne. 

 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00