Nick Zimmermann
 svarer 
Thomas Danielsen

Vil ministeren bede Banedanmark om at trække sit ønske om nedrivningstilladelse for stationsbygningen ved Langå Station tilbage?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 489

Vil ministeren bede Banedanmark om at trække sit ønske om nedrivningstilladelse for stationsbygningen ved Langå Station tilbage, i lyset af at der er tale om en bygning af stor lokal og lokalhistorisk værdi, og vil ministeren forklare, hvorfor Banedanmark nu igen har fremsat dette ønske, i lyset af at det kun er få år siden, at der Banedanmark accepterede at Langå stationsbygning skulle bevares for eftertiden?

Svar fra onsdag den 7. februar 2024

Jeg tror, at der er tale om en sammenblanding af to sager. Under en tidligere minister har der været en sag om en eventuel nedrivning af stationsbygningen ved Langå Station. Den sag blev løst, og stationsbygningen skal ikke rives ned.

Jeg kan forstå, at der nu kører en anden sag om Banedanmarks tidligere kommandopost ved Langå Station, som står tom. Banedanmark ønsker at nedrive denne bygning, og der pågår en dialog mellem Banedanmark og Randers kommune herom.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00