Nick Zimmermann
 svarer 
Jeppe Bruus

Hvor mange boligejere har fået afslag på at få ændret deres foreløbige ejendomsvurdering for 2022 i forbindelse med en salgs- eller købssituation?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Skatteudvalget, Spørgsmål 297

Hvor mange boligejere har fået afslag på at få ændret deres foreløbige ejendomsvurdering for 2022 i forbindelse med en salgs- eller købssituation?

Svar fra mandag den 4. marts 2024

Siden offentliggørelsen af de foreløbige 2022-vurderinger den 12. september 2023 har det været muligt for boligejerne at anmode om at få ændret den foreløbig vurdering i særlige tilfælde. Det gælder fx ved køb- og salgssituationer, hvor der kan være brug for at justere den foreløbige vurdering, så den afspejler udbudsprisen. Ejendomsværdien for den foreløbige 2022-vurdering kan dog kun ændres, hvis den er 20 procent højere eller lavere end udbudsprisen i 2022-niveau.

Jeg har indhentet følgende oplysninger fra Vurderingsstyrelsen, som jeg kan henholde mig til:

”Vurderingsstyrelsen har i perioden fra den 12. september 2023 til den 7. februar 2024, ændret 1.898 foreløbige 2020-vurderinger, der lever op til kriterierne i forbindelse med købs- og salgssituationer efter anmodning fra boligejerne.

For at få ændret en foreløbig vurdering i en købs- eller salgssituation, skal en række særlige kriterier være opfyldt. Fx at den foreløbige vurdering er 20 pct. højere eller lavere end den omregnede udbudspris/handelspris eller at boligen er handlet den 12. september 2023, hvor offentliggørelsen af de foreløbige vurderinger for ejerboliger skete, eller derefter.

Derudover har der i samme periode været en række henvendelser vedrørende ændringer af den foreløbige 2020-vurdering, hvor de fastsatte kriterier for ændringer i købs- og salgssituationer ikke har været opfyldt. Det drejer sig om 2.088 tilfælde, hvor det er blevet vurderet, at boligerne ikke lever op til de fastsatte særlige kriterier.” Antallet af henvendelser, der ikke har givet anledning til en ændret foreløbig vurdering kan umiddelbart virke højt. Her er det dog vigtigt at være opmærksom på, at man som boligejer skal kunne dokumentere, at de relevante kriterier er opfyldt for at kunne få ændret sin foreløbige vurdering.

0:000:00