Smertestillende medicin tager toppen af lungekræftrisiko

Dokumentation

Smertestillende medicin tager toppen af lungekræftrisiko
Et dagligt forbrug af smertestillende piller som for eksempel kodimagnyler eller gigtmedicin kan reducere risikoen for at få lungekræft med op til 50 pct. Det viser en ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse. Da et dagligt forbrug af smertestillende medicin øger risikoen for blødninger i mave og tarm, vil forskerne bag undersøgelsen ikke anbefale smertestillende piller, som et middel til at forebygge lungekræft. Det, der for alvor vil batte noget er, hvis danskerne lægger cigaretterne på hylden.
Presseklip
Ansvar: Politisk flertal kræver hjælp til kræftsyge i Forsvaret
Flere politikere har kontaktet Forsvarsministeriet for at få klarhed over sagen om de medarbejdere i Forsvaret, der har fået konstateret kræft efter at have arbejdet med Forsvarets radarudstyr. Forsvarsordførerne fra både Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og de Radikale vil tage sagen op med Forsvarsministeren, så det kan afklares, om Forsvaret bør erkende sin del af ansvaret og eventuelt hjælpe de tidligere og nuværende medarbejder, der har fået konstateret kræft. (Berlingske Tidende, 05-02-2008)
Minister vil fremskynde kræftvaccine Sundhedsminister Jacob Axel Nielsen har indkaldt sundhedsordførerne fra Folketingets partier til møde torsdag og fredag i håb om at fremskynde vaccinen mod livmoderhalskræft til piger. Ministeren har lovet, at teenagepiger skal tilbydes vaccinen senest i 2009, men han håber at finde en løsning, så det kan gå hurtigere. - Pengene vil blive fundet, men vi skal have skruet en model sammen, så det kan ske hurtigst muligt, siger ministeren til P4 Nordjylland. (Nordjyske Stiftstidende, 05-02-2008)
Kræftbehandling: Sygehusansatte er glade for at være blevet hurtigere
De ansatte på sygehusene er glade for, at de siden 1. oktober har fået pligt til at undersøge patienter for en række kræftsygdomme inden for blot 48 timer. 90 pct. af personalet på røntgenafdelingerne siger, at de er positive over for kravene om, at kræft skal behandles inden for faste pakkeforløb med faste tidsfrister. 10 pct. ser lidt blandet på det, men ingen er negative. - Det viser, at der er stor opbakning blandt personalet til at betragte kræft som en akut sygdom. Der er flere steder, hvor det nærmer sig begejstring, siger Henrik Torp Madsen, overlæge på Århus Sygehus og formand for det videnskabelige selskab af røntgenlæger, der arbejder med kræftsygdomme. (Politiken, 05-02-2008)


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00