Analyse af 
Rasmus Jønsson

Nye krav til politikere i krise

ANALYSE: Krisepotentialet for danske politikere har ændret sig markant, og Lene Espersen og Helle Thornings krisehåndtering viser, at politikere ikke arbejder seriøst med disciplinen krisekommunikation.
"Man kan stadigvæk undre sig over, hvordan partiet selv bidrager til at holde liv i krisen ved at betale Thornings private revisor og ved ikke at give revisoren mundkurv på i medierne, så han ikke er med til at forlænge krisen mere end nødvendigt," skriver Rasmus Jønsson.
"Man kan stadigvæk undre sig over, hvordan partiet selv bidrager til at holde liv i krisen ved at betale Thornings private revisor og ved ikke at give revisoren mundkurv på i medierne, så han ikke er med til at forlænge krisen mere end nødvendigt," skriver Rasmus Jønsson. Foto: Bjarke Ørsted (fra bogen Borgen, Gyldendal 2007)

Undren over politikernes manglende professionalisme, når det gælder krisekommunikation, bliver ikke mindre af, at krisepotentialet på det politiske felt er langt større, end det har været tidligere.

Rasmus Jønsson
Cand.comm., ekspert i politisk kommunikation

Cand.comm., ekspert i politisk kommunikation 

Vælgerne vil hellere høre om det politiske indhold, end de vil høre om politikernes personlige problemer og dårlige sager.

En påstand, man ofte hører, særligt efter at Thorning/Espersen-kriser i en lang periode har været hovedhistorier i medierne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00