Nye tal: Dagbladenes udfasning tager til

DAGBLADE: Demokratiets vandbærere - dagbladene - taber læsere med stadig større hastighed. 14,6 pct. færre læsere på bare ét år.
Rasmus Nielsen

Demokratiets traditionelt vigtigste vagthund, dagbladene, fortsætter deres teknisk begrundede deroute. Læsertallerne falder og falder, mens politikerne afviser at komme mediebranchen til hjælp gennem en mediestøtte-reform. 

December blev således heller ikke nogen redningsplanke for de danske dagblade, når det gælder læsertallene, og fjerde kvartal endte samlet set endnu dårligere end tredje, når man sammenligner med samme perioder i 2009.

I gennemsnit gik de 21 hverdagstitler, der opgøres månedligt af Index Danmark/Gallup, tilbage med 14,6 pct. i fjerde kvartal sammenlignet med 2009, mens faldet lå på 14,1 i tredje kvartal, 12,0 i andet kvartal og 8,9 i første. Det skriver netavisen MediaWatch.dk.

Ikke én eneste af de 21 avistitler opnåede en stigning i læsertallet i årets tre sidste måneder, men der var dog store individuelle forskelle.

Værst er det gået ud over de to Berlingske-titler Urban og B.T., når man måler faldet i procent. I faktiske tal kommer Metroxpress ind på andenpladsen, og gratisaviserne har i det hele taget været udsat for en sand læserflugt - på trods af et stabilt oplag. 24timer er med et fald på 17,6 pct. også blandt de store tabere.

Når det gælder de tre store morgenaviser har Berlingske Tidende tabt mest i pct. (16,6), mens Jyllands-Posten har tabt flest faktiske læsere (70.667 månedligt).

Metroxpress er landets mest læste avis med gennemsnitligt 456.000 læsere, oplyser netavisen.

Unge i USA: Nettet vigtigere end tv til nyheder
Samtidig viser en ny amerikansk undersøgelse, at internet blandt unge har passeret tv og dagblade som den vigtigste nyhedskilde. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Paw Research Center.

Undersøgelsen, der er foretaget blandt unge amerikanere under 30 år, viser, at 65 procent ser internettet som den vigtigste kilde til nyheder. 52 procent ser tv'et som den vigtigste kilde til nyheder, mens den trykte avis og radioen kun får henholdsvis får 21 procent og 16 procent af stemmerne.

Samme tendens ses i øvrigt også hos de ældre amerikanere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00