Om  
Kira Marie Peter-Hansen

SF'er er ny næstformand i den grønne gruppe i EU-Parlamentet

22-årige Kira Marie Peter-Hansen er ny næstformand i Greens/EFA, som er SF's politiske gruppe i Europa-Parlamentet.

Sofie Hvemon

Kira Marie Peter-Hansen er det yngste medlem af Europa-Parlamentet nogensinde. Nu er hun også blevet valgt som næstformand for parlamentets grønne gruppe Greens/EFA. Det skete ved fredsvalg på et gruppemøde 4. marts.

Det fortæller Kira Marie Peter-Hansen til Altinget.

"Jeg blev blandt andet valgt på også at fremføre ungdommens stemme, og den har nu fået en plads helt i toppen af den grønne gruppe i Europa-Parlamentet," siger Kira Marie Peter-Hansen.

Kira Marie Peter-Hansen erstatter Molly Scott Cato som næstformand, da det britiske medlem har forladt parlamentet grundet Brexit. Den unge SF'er overtager desuden Molly Scott Catos faste plads i økonomiudvalget, hvor Kira Marie Peter-Hansen indtil nu har siddet som suppleant.

Der er i alt syv næstformænd i Greens/EFA. Gruppen består af 68 gruppemedlemmer og er dermed den femtestørste gruppe i Europa-Parlamentet.

Om sin nye post fortæller Kira Marie Peter Hansen til Altinget: "Jeg kommer i højere grad end i dag til at tænke europæisk. Det bliver en spændende udfordring at skulle balancere det danske og europæiske, da Danmark står et andet sted i forhold til blandt andet budget, forsvar og beskæftigelse."

Kira Marie Peter-Hansen blev med 15.765 personlige stemmer valgt ind i Europa-Parlamentet i sommeren 2019, da Karsten Hønge (SF) valgte at takke nej til en plads i parlamentet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kira Marie Peter-Hansen

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (SF), MEP (SF)
studerer bachelor i international relations (Vesalius College, Belgien)

0:000:00