Om  
Katrine Falk Lønstrup
Kasper Frandsen
Andreas Krog

Altinget nomineret til den største journalistiske pris i Danmark

Altingets journalister Katrine Lønstrup, Kasper Frandsen og Andreas Krog er nomineret til Cavlingprisen for deres afdækning af våbensagen.

Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Altingets journalister Katrine Lønstrup, Kasper Frandsen og Andreas Krog er nomineret til Cavlingprisen 2023.

Det oplyser Dansk Journalistforbund på det sociale medie X.

Altingets journalister er nomineret for deres afdækning af våbensagen – også kendt som Elbit-sagen – hvor tidligere forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen gav forkerte oplysninger til Folketinget om et milliardstort våbenindkøb fra den israelske våbenproducent Elbit Systems. 

Læs også

Om sagen skriver komitéen:

"Indimellem stopper en god journalist op og spørger: Hvorfor er det egentlig sådan? Sådan begyndte Elbit-sagen. Den er langtfra slut endnu, men har allerede haft voldsomme konsekvenser. Journalisterne har afsløret, at regeringen førte Folketinget bag lyset, da Danmark brugte 1,7 milliarder kroner på nye våben fra Israel."

"I et år hvor Folketinget har besluttet at bruge 143 milliarder på at styrke det danske forsvar over de næste ti år, er det ikke svært at se historiens perspektiver. Altingets journalister holdt fast – også når regeringen forsøgte at snakke udenom, eller når der var fejl i de redegørelser Folketinget fik, da skandalen først rullede."

"Deres historie viser, at de kommende års beslutninger om indkøb af nyt forsvarsmateriel ikke bør foregå i lukkede rum." 

Du kan læse alt om våbensagen her

Der er i alt tre nominerede projekter til Cavlingprisen 2023. 

Udover Altinget er DR's journalister Astrid Fischer, Laura Marie Sørensen og Jonas Deiborg nomineret til Cavlingprisen 2023 for deres afdækning af kræftsagen på Aarhus Universitetshospital.

Det samme er journalisterne Nagieb Khaja og Martin Tamm Andersen for dokumentaren 'Min fjendes fjende - bedraget i Helmand' for Plus Pictures/DR.

Prisuddelingen finder sted fredag 5. januar klokken 15.00 i Arbejdermuseets Festsal i København.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Katrine Falk Lønstrup

Journalist og chef for research, Altinget
cand.mag i retorik (Københavns Uni. 2018)

Kasper Frandsen

Nyhedsredaktør, Altinget.dk
cand.comm. i journalistik (RUC 2012)

Andreas Krog

Redaktør, Altinget Forsvar og Altinget Arktis
journalist (DMJX)

0:000:00