Om  
Connie Hedegaard

Connie Hedegaard modtager radikal ærespris

Torsdag aften modtog den tidligere EU-kommisær de Radikales ærespris, Marianne-prisen. Det skete ved partiets 110 års jubilæum i Odense.

Ida Routhe

Dette års Marianne-pris går til Connie Hedegaard (K) for hendes europæiske og klimapolitiske engagement. Det skriver partiet i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen omtales den tidligere EU-kommissær og nuværende formand for den internationale miljøfond KR Foundation som et "grønt såvel som et europæisk fyrtårn", der i en tid med udbredt EU-skepsis insisterer på, at internationalt samarbejde er vejen frem.

Det er dog ikke mindst klimasagen, der har sendt Marianne-prisen i Connie Hedegaards retning:

"Hun er en person, som har gjort mere for klimasagen i Danmark, Europa og verden end de fleste andre i de sidste ti år. Hun har arbejdet stædigt og ihærdigt for at sætte klimaforandringerne på den politiske dagsorden og få almindelige mennesker gjort opmærksomme på og interesserede i problematikken. Og hun har bragt erhvervsliv og NGO’er sammen med politikere og internationale organisationer i forsøget på at finde fælles løsninger," står der i pressemeddelelsen.

Den radikale ærespris har tidligere været uddelt til forhenværende V-formand Uffe Ellemann-Jensen, juraprofessor Eva Smith og digter og komponist Benny Andersen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, OECD’s Round Table for Sustainable Development, fhv. minister & MF (K), EU-kommissær
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

0:000:00