Om  
Laura Codruta Kövesi

Den Europæiske Anklagemyndighed hyrer første chefanklager nogensinde

Laura Codruta Kövesi skal som europæisk chefanklager fremover sikre, at svig og korruption inden for EU's budgetter sættes for en domstol. 

Flora Juul Holst

Europa-Parlamentet og Rådet for Den Europæiske Union har i fællesskab valgt rumænske Laura Codruta Kövesi som den første europæiske chefanklager nogensinde til Den Europæiske Anklagemyndigheds kontor. 

Det skriver EU-Kommissionen i en pressemeddelelse. 

Kommissionen, hun nu bliver en del af, arbejder for at sikre, at EU's budget bliver brugt i overensstemmelse med de interne regler, og at de, der overtræder reglerne, kommer for en retssag. 

"Jeg ønsker den nyvalgte chefanklager held og lykke med at håndtere de kommende udfordringer. Både Europa-Kommissionen og Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svig står klar til at støtte hende i hendes fremtidige opgaver," siger kommissær for budget og human resources Günther H. Oettinger. 

Også kommissær for retfærdighed, forbrugere og ligestilling Věra Jourová ønsker den nye chefanklager velkommen: 

"Jeg byder aftalen om at udpege Kövesi som den første europæiske chefanklager nogensinde velkommen. Jeg har stor tiltro til, at Kövesi vil gøre et fremragende stykke arbejde sat i spidsen af Den Europæiske Anklagemyndighed," siger hun. 

Den Europæiske Anklagemyndigheds kontor vil have base i Luxembourg, og her vil Laura Codruta Kövesi sidde i de næste syv år. Stillingen kan ikke forlænges. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laura Codruta Kövesi

Europæisk chefanklager, Den Europæiske Anklagemyndigheds kontor

0:000:00