Analyse af 
Erik Holstein

DF's utålmodighed vokser i forhandlinger om paradigmeskifte

ANALYSE: Det går mere trægt end forventet i finanslovs-forhandlingerne mellem DF og regeringen, men pilen peger stadig mod et forlig inden for 14 dage. Integrationsordfører Marie Krarup blottede sig i debatten og skabte uklarhed om DF's position.

Flygtninges tilknytning til det danske arbejdsmarked må på ingen måde være til hinder for en hjemsendelse, når der bliver fred i hjemlandet. Den problemstilling er blandt de afgørende i finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og DF.<br>
Flygtninges tilknytning til det danske arbejdsmarked må på ingen måde være til hinder for en hjemsendelse, når der bliver fred i hjemlandet. Den problemstilling er blandt de afgørende i finanslovsforhandlingerne mellem regeringen og DF.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/ Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Det ville være i strid med hele formålet med flygtningekonventionen, hvis modtagerlandene var tvunget til at holde flygtninge i benhård isolation for at få mulighed for at sende dem hjem igen.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Den økonomiske del af finansloven volder ikke uoverstigelige problemer, og i år sidder der ikke en desperat mand i trætoppen og råber på skattelettelser.

Alligevel er finanslovsforhandlingerne mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti ikke bare "a walk in the park", for DF's krav om en langt højere hjemsendelsesrate for flygtninge giver et tricky spil mellem jura og politik.

Asyl er midlertidigt
I dag er det i praksis 9 af 10 flygtninge, der ender med at blive i Danmark, selvom der bliver fred i deres hjemland. Dermed sammenblandes asylbegrebet med migration på en måde, der ikke var forudset i FN's flygtningekonvention fra 1951.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00