Analyse af 
Erik Holstein

Enhedslisten vil presse S med ny venstrefløjsblok

ANALYSE: Enhedslisten vil tvinge Socialdemokraterne til venstre ved at samle en blok på 20 procent sammen med Alternativet og SF. Men de tre partier har ikke samme strategiske interesser.

Der er store interne forskelle mellem&nbsp;Alternativet, SF og Enhedslisten - og&nbsp;de tre frontfigurer er tilmed meget forskellige på det personlige plan.<br>
Der er store interne forskelle mellem Alternativet, SF og Enhedslisten - og de tre frontfigurer er tilmed meget forskellige på det personlige plan.
Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Erik Holstein

For de arbejdervælgere, S konkurrerer med blå blok om, er Alternativets gøglede humanister nærmest anti-tesen. Det gør de socialdemokratiske strategers lyst til et nærmere samarbejde med ”forandrings-blokken” meget begrænset

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

”Forandringsblokken”.
Begrebet er ikke ligefrem velegnet som slagord, men ikke desto mindre den betegnelse Enhedslistens Pelle Dragsted bruger til at fremhæve et fællesskab mellem Enhedslisten, SF og Alternativet.

Partier, der tilsammen mønstrer næsten lige så mange vælgere som Socialdemokraterne. Og det er netop det, der er pointen.

En tættere alliance mellem de tre partier vil forrykke styrkeforholdet, så en statsminister Mette Frederiksen (S) vil tvinges til at tage større hensyn til sit parlamentariske grundlag. Det er i hvert fald planen hos Enhedslisten, der både har ændret opfattelse af Socialdemokraterne og Alternativet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00