EP-valg med stor betydning for dansk politik

EP-valget kan få afgørende betydning for, hvem der næste gang sætter sig i statsministerstolen, skriver kommunikationseksperten Rasmus Jønssson, RUC i vores spalte "Jønssons Hjørne". Han vurderer valgkampstrategien fra S, V og DF.

Venstre står overfor et vanskeligt dilemma. Skal partiet kaste Anders Fogh ind i valgkampen og bruge den pondus, han oparbejdede under formandsskabet til at rette op på Venstres slagne EP-hold, eller skal han holdes ude af valgkampen, så han ikke får et taber-image kort før næste folketingsvalg?

Rasmus Jønsson
Cand. comm, RUC
Fakta
Rasmus Jønsson (32) underviser i politisk kommunikation på RUC og er medforfatter til bøger om forholdet mellem dansk politik og professionel kommunikation. Han skriver analyser af aktuel politisk kommunikation til Altinget.dk i "Jønssons Hjørne"

Kilde: Altinget.dk
Af Rasmus Jønsson
Cand. comm., RUC

Nu fyldes lygtepælene igen med plakater med en masse mennesker, som man overhovedet ikke kender. EP-valget står for døren og vælgerne skal i stemmeboksen og afgive deres biddrag til demokratiet.

Og der skal nok opstå frustration i mange stemmebokse den 13. juni. Hovedparten af EP-kandidaterne er nemlig totalt ukendte for vælgerne, og samtidig er det de færreste, der rigtig ved, hvad en EP-politiker får tiden til at gå med.

Et vigtigt valg
Vælgernes manglende kendskab til, hvem de stemmer på, og hvad de stemmer om, er stærkt bekymrende. Alligevel er EP-valget vigtigt set fra et demokratisk perspektiv, da det tvinger de ca. 50% af vælgerne, der stemmer til valget, til at tage aktivt del i EU-debatten.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00