Et dynasti så gammelt som Grundloven

Baggrund: Danmarks mest kendte politiske familie har påvirket dansk politik gennem generationer – og leverer stadig politikere.
Niels Th. Dahl

Vi har på en eller anden måde været en modvægt mod anti-amerikanske strømninger, uden at vi har identificeret os 100 procent med amerikansk udenrigspolitik. Det er jo, fordi USA har været og især nu er den helt centrale spiller. Der er intet land, der når USA til knæene.

Klaus Hækkerup
Folketingsmedlem for Socialdemokraterne

Det er vel det tætteste, Danmark kommer på et Kennedy-dynasti.

Familien Hækkerup har været en afgørende politisk faktor i Danmark gennem fem generationer og mere end 150 år og har - foreløbig - produceret ti folketingsmedlemmer, tre ministre og tre borgmestre. Går alt, som familien håber, kan der efter næste folketingsvalg sidde ikke færre end fire Hækkerupper i Folketinget.

"Vi har jo en familietradition for, at vi er socialdemokrater. Men det er altså ikke noget, nogen af børnene er blevet tvangspålagt. Men det har fulgt naturligt af diskussionerne og holdningerne i hjemmet," siger Klaus Hækkerup, folketingsmedlem siden 1988 og tidligere borgmester i Fredensborg-Humlebæk Kommune om sine sønner Ole og Nick Hækkerup, der begge er opstillet til Folketinget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00