Far og søn i valgkamp på samme slagmark

Nyhed: Folketingsmedlem Klaus Hækkerup og hans søn, borgmester Nick Hækkerup, stiller op i samme storkreds ved næste folketingsvalg.
Folketingsmedlem Klaus Hækkerup (S) skal til næste folketingsvalg kæmpe om stemmer med sin søn, borgmester Nick Hækkerup.
Folketingsmedlem Klaus Hækkerup (S) skal til næste folketingsvalg kæmpe om stemmer med sin søn, borgmester Nick Hækkerup.
Niels Th. Dahl

Hvis jeg skal være helt ærlig, tror jeg, min far hellere havde set, at jeg var opstillet et andet sted, fordi der nu bliver mere kamp om stemmerne.

Nick Hækkerup
Hillerøds borgmester

Der er gode muligheder for forvirring blandt vælgerne i Nordsjælland, når de skal sætte deres kryds i stemmeboksen ved næste valg. Der bliver nemlig mulighed for at stemme på hele to medlemmer af den kendte Hækkerup-familie i den nye Nordsjællands Storkreds. Har familien rigtig vind i ryggen, er der chance for hele fire Hækkerupper i Folketinget.

Hillerøds populære borgmester Nick Hækkerup er netop blevet valgt som folketingskandidat for Socialdemokraterne i Egedal-kredsen - og det betyder, at han vil komme til at kæmpe om socialdemokratiske stemmer med sin far, det mangeårige folketingsmedlem Klaus Hækkerup, som er valgt i nabokredsen Frederikssund.

"Det er jo noget atypisk, at vi stiller op i samme storkreds - og derfor har vi selvfølgelig drøftet det nogle gange, inden Nick stillede op. Vi har været bekymrede for, om vi kom til at skubbe hinanden ud, og om folk kan skelne mellem os - men vi tror altså på, at vi begge to kan blive valgt," siger Klaus Hækkerup.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00