Fremgangen for oppositionen fortsætter

Fremgangen til oppositionen fortsætter i snittet af meningsmålingerne for februar, så den ville nu have flertal ved valg nu. Det skriver Altinget.dks valgekspert, professor Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus Universitet, i denne analyse af det nye månedssnit.

Regeringen kan altså stadig gøre sig håb om at komme op på en tilslutning fra over halvdelen af vælgerne.

Søren Risbjerg Thomsen
Altinget.dks valgekspert

Fremgangen til oppositionen, dvs. venstrefløjen, Socialdemokraterne og De Radikale, fortsætter i gennemsnittet af meningsmålingerne for februar. Oppositionen ville nu have flertal - selv uden de fire nordatlantiske mandater - hvis der var valg til Folketinget.

Tilbagegangen siden januar er mest markant for Venstre fra 27,7 til 26,6 pct., mens De Konservative har en mindre fremgang fra 8,7 til 9,2 pct. (se Tabel 1).

Tabel 1: Gennemsnit af meningsmålinger siden FV01 til februar 2004

Vejet gennemsnit af meningsmålinger fra Catinét/Ritzau, Gallup/Berlingske, GfK/B.T., Greens/Børsen, Megafon/TV 2, PLS/Jyllands-Posten, Sonar/Søndagsavisen og Vilstrup/Politiken. Manglende meningsmålinger er fremskrevet med tendensen i de øvrige. Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger samtidig med, at det op til valget ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. Sidste kolonne måler ændringen i forhold til forrige måling ved hvor mange procent der skal flyttes, for at få den nye måling.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00