Medier bidrager til parallelsamfund

KLUMME: Medierne undviger i massiv grad ikke-vestlige kilder i Danmark, viser PMA-notat. Medier må åbne sig op, for at imødegå muslimske partier og medier.
Rasmus Nielsen

Hvis indvandrerne bedre forstod dansk demokrati, og hvordan man får andel i midler og magt, ville de kunne tiltage sig en langt større del af meningsdannelsen.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
DEN DANSKE UDLÆNDINGEDEBAT svinger som et pendul. Langt ind i 90erne var det – i kølvandet på den tragiske tamilsag - tabu at kritisere tilstrømningen. I de seneste uger ramte pendulet højre side af urkassen, da kulturminister Brian Mikkelsen (K) og DFs Louise Frevert tordnede mod middelalderlige muslimer, der skaber parallelsamfund i Danmark.

Nu er pendulet måske på vej tilbage mod midten. I hvert fald bød sidste uge på selvransagelse blandt toneangivende danske medier for at undvige indvandrere som kilder.

I betragtning af hvor meget danske politikere og meningsdannere taler om indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, var det godt tænkt af LOs ugebrev A4 at få undersøgt, hvor meget disse omkring 320.000 personer høres i medierne.

Det nye bureau Politisk Medie Analyse (PMA) kortlagde 8.895 artikler og indslag i tolv førende og repræsentative medier i uge 37 (12.-18/9). Resultatet er bemærkelsesværdigt: I kun 50 (0,6 pct.) af artiklerne/indslagene medvirker indvandrerkilder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00