Når krisen kradser

Med udgangspunkt i MF Flemming Oppfeldts ubehagelige afgang skriver cand. comm. Rasmus Jønsson, RUC om de mange sager i Venstres folketingsgruppe. Hver især dygtigt mediestyret, men spørgsmålet er, om summen af sager lagrer sig hos vælgerne.

Et farescenarie for Fogh og Co. er dog, at vælgerne lægger alle kriserne sammen og får en indre fornemmelse af, at det igen er "tid til forandring".

Rasmus Jønsson
Cand. comm., RUC, ekspert i politisk kommunikation
"En dag på kontoret" - sådan må det næsten føles for Venstres spindoktorer, da de endnu engang måtte tage redskabet krisekommunikation i anvendelse i forbindelse med Flemming Oppfeldts ubehagelige afgang.

Og med den rutine, som Venstres spindoktorer har i at "slukke brande", må de efterhånden stå i høj kurs i det private erhvervsliv. For siden Venstre og Konservative kom til magten i november 2001, har det noget overraskende været storebror Venstre, der har været leveringsdygtig i en jævn strøm af kriser.

De mange kriser, som Venstre har været igennem i partiets regeringstid, har selvfølgelig også haft betydning for vælgernes opfattelse af partiet. En vurdering af, hvor store og dybe ridser Venstre har fået i sin profil på baggrund af de mange kriser, kræver, at man dels stiller skarpt på de forskellige typer kriser, Venstre har været ramt af, og dels ser hvordan de krisekommunikationsmæssigt er blevet håndteret.

Oppfeldt-sagen
Ser man på Venstres aktuelle krise med Oppfeldts sigtelse for overgreb på børn, får den ikke nogen negativ effekt på partiets profil. Dette skyldes først og fremmest, at selve sagen ikke har noget med Oppfeldts politiske liv at gøre og dermed ikke direkte har en relation til Venstre. Derudover har Venstres spindoktorer også håndteret sagen til UG.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00