Partimedlemmer svigter valghandlingen

Partierne har for første gang svært ved at mønstre medlemmer som valgtilforordnede. I Århus måtte De Konservative og kommunalt ansatte træde til, fordi Venstre manglede 40 frivillige til Europa-valget.
Rasmus Nielsen

I Århus Nord-kredsen skulle ét parti stille med 60 medlemmer, men var kun i stand til at skaffe 15. Det er for dårligt. For melder man sig ind i et parti, så forpligter man sig også til at hjælpe på en valgdag

Helen Mondrup
Valgteknisk ansvarlig, Århus
Århus: "Borgerligt ombud" er langtfra, hvad det har været. Partierne har i stigende grad svært ved at mobilisere valgtilforordnede. I stedet varetages valghandlingen af kommunalt ansatte.

Alene i Århus Nord-kredsen opgav Venstre ved valget til Europa-Parlamentet at mobilisere ikke mindre end 40 medlemmer som valgtilforordnede. Det er en helt ny udvikling. Før i tiden satte partimedlemmer en ære i at være ansvarlige for valghandlingen.

På Århus Rådhus er Helen Mondrup ansvarshavende på valgdagen 13. juni. I alt skulle Århus Kommune bruge 1.052 valgtilforordnede, som skal skaffes fra partierne efter styrke i byrådet.


Valghandlingen er hemmelig. Men fødderne kan man ikke løbe fra (foto: Altinget.dk)

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00