HjerneSagen skoser "saltstøtter"

SALT: S har lovet at lægge pres på fødevareministeren for at få sænket saltindholdet i forproducerede fødevarer. Intet er sket, og det møder hård kritik fra HjerneSagen. S og R lover nu handling - efter et valg.
Foto: Colourbox
Tyson W. Lyall

Det kunne godt smage lidt af en syltekrukke, og når man skal sylte, så skal der jo salt i, og det er ikke godt.

Lise Beha Erichsen
Direktør i HjerneSagen
Fakta
Store mængder salt er en af de væsentlige årsager til, at hundredtusinder af danskere har for højt blodtryk. Det fører årligt til flere tilfælde af både hjertekarsygdommme og hjerneblødninger.

Kilde: HjerneSagen
"Vi er ikke kommet så langt med det endnu". Sådan lyder meldingen fra Socialdemokraterne, der i december sidste år ellers lovede at lægge pres på ministeren for at få sænket saltindholdet i de danske fødevarer.

Tidligere undersøgelser har vist, at danskerne dagligt indtager næsten det dobbelte af den anbefalede dosis på 5-6 gram om dagen. Det affødte sidste år en debat på blandt andet Altinget.dk. Siden har der været politisk stilstand i sagen, og det får nu HjerneSagen til at sende en stikpille af sted imod de tøvende oppositionspolitikere.

Intet sket
I december 2010 forholdte Altinget.dk problemstillingen over for en række politikere, og særligt Socialdemokraterne viste ved den lejlighed politik velvilje i sagen.

"Jeg vil rejse sagen over for ministeren og bede ham om en redegørelse for virkningerne af for højt saltindhold i maden, og så må vi se, hvordan vi kan komme videre derfra," sagde Bjarne Laustsen (S) i den forbindelse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00