Skarp kritik af speciallægers forskelsbehandling

KRITIK: Speciallæger lader patienter med sundhedsforsikring komme først i køen, mens patienter uden sundhedsforsikring må vente i flere uger. Flere aktører kritiserer forskelsbehandlingen.
Sygesikringspatienter kan regne med længere ventetid hos speciallægen end patienter, der betaler selv eller via sundhedsforsikring, skriver Morgenavisen Jyllandsposten.
Sygesikringspatienter kan regne med længere ventetid hos speciallægen end patienter, der betaler selv eller via sundhedsforsikring, skriver Morgenavisen Jyllandsposten.Foto: www.colourbox.com
Fakta

Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget en stikprøve blandt praktiserende speciallæger som viser, at patienter forskelsbehandles i det offentlige sundhedssystem.

En række almenpraktiserende læger bekræfter, at patienterne ofte må finde sig i forskellige ventetider, når de henvises til en speciallæge - afhængig af, om de har en sundhedsforsikring eller ej.

Patienterne opdeles i et A- og et B-hold. Det er uacceptabelt. Forskellen er ødelæggende for vores sundhedsvæsen. Sådan lyder kritikken af speciallægernes forskelsbehandling af patienter i flere artikler i Morgenavisen Jyllands-Posten.

Avisen har lavet en række stikprøver hos praktiserende speciallæger. Her viste det sig, at speciallæger lader folk med private sundhedsforsikringer komme forrest i køen.

Lars Engberg, formand for Danske Patienter, er forarget over forskelsbehandlingen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00