Andreas Steenberg
 svarer 
Mattias Tesfaye

Andreas Steenberg (R) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er enig i, at alle børn under 15 år kan integreres – uanset om de søger inden for 3 måneder eller senere

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 43, Spørgsmål 25
Er ministeren enig i, at alle børn under 15 år kan integreres – uanset om de søger inden for 3 måneder eller senere?

Svar fra fredag den 29. november 2019
De meget lempelige familiesammenføringsregler, der har været i Danmark igennem mange år – ikke kun vedrørende børn – har bidraget til, at det danske samfund i dag står med store integrationsudfordringer.

Det er derfor vores opgave at forsøge at skabe nogle regler på familiesammenføringsområdet, som er fornuftige. Det er ikke altid nogen nem opgave. Reglerne skal være stramme for at undgå, at integrationsudfordringerne kører af sporet, men de skal samtidig være udtryk for sund fornuft, og de skal være gennemskuelige.

Jeg mener, at lovforslaget er udtryk for alt dette. Kravet om vellykket integration har – navnlig efter ophævelsen af 2-årsfristen i 2016 – ført til nogle resultater, der er svære at forklare og forsvare.

Derfor indgik regeringen i februar 2019 en aftale med den tidligere regering og Dansk Folkeparti om afskaffelse af kravet om vellykket integration og indførelse af en ny frist på 3 måneder for indgivelse af ansøgning om familiesammenføring med børn.

Den foreslåede ansøgningsfrist har til formål at sikre, at børn, der skal have en fremtid i Danmark, kommer hertil så tidligt som muligt. Det er i alles interesse – især børnenes. Endvidere er de foreslåede regler klare og gennemskuelige, så Familiesammenføring Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 17587 1095699 forældre på forhånd ved, hvordan de skal forholde sig, hvis de ønsker familiesammenføring til Danmark.

Mattias Tesfaye / Moya-Louise Lindsay-Poulsen Side
0:000:00