Marie Krarup
 svarer 
Mattias Tesfaye

Marie Krarup (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren fremadrettet vil lade nationaliteten fremgår af bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 73, Spørgsmål 6
Vil ministeren redegøre for om ministeren fremadrettet vil lade nationaliteten fremgår af bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser?

Svar fra torsdag den 26. november 2020
Vil ministeren redegøre for om ministeren fremadrettet vil lade nationaliteten fremgår af bemærkninger til lovforslagets enkelte bestemmelser?

Svar:

Udlændinge- og Integrationsministeriet har forstået spørgsmålet således, at der med nationalitet menes statsborgerskab.

Ministeriet kan oplyse, at ansøgernes statsborgerskab allerede fremgår af de specielle bemærkninger til lovforslaget, hvis ansøgerne ikke er statsløse.

Hvis en ansøger har statsborgerskab i sit fødeland, vil ansøgeren dog fremgå med fødeland og uden angivelse af et særskilt statsborgerskab.

Statsløse ansøgere, uanset om de er født i Danmark eller i udlandet, fremgår kun med fødeland på lovforslaget. Det fremgår således ikke specifikt af lovforslagets specielle bemærkninger, hvis ansøger er statsløs. 26. november 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 21961 1460587 Mattias Tesfaye / Birgitte Buchwald Jørgensen Side 1/
0:000:00