svarer 
Morten Bødskov

Skatteudvalget spørger skatteministeren, Morten Bødskov, om kommentar til henvendelsen af 27/11-20 fra KPMG Acor Tax om forslag til præciseringer af nyhedsværdi i lovbemærkningerne til lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 30, Spørgsmål 36
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 27. november 2020 fra KPMG Acor Tax, jf. L 30 - bilag 18.

Svar fra tirsdag den 1. december 2020
KPMG Acor Tax foreslår en konkret præcisering af lovbemærkningerne i forhold til afgrænsningen af, hvornår der foreligger et forsknings- og udviklingsarbejde, der kvalificerer til fradrag efter ligningslovens § 8 B.

Kommentar Som det fremgår at mit svar på spm. 14, så har jeg meget vanskeligt ved at se, at man på en enkel måde kan afgrænse anvendelsesområdet for ligningslovens § 8 B mere præcist.

Der er tale om lovgivning, som løbende fortolkes af skattemyndighederne, der i den forbindelse inddrager lovens ordlyd, forarbejderne samt hidtidig praksis.

Jeg kan desuden henvise til Skatteministeriets gennemgang i forbindelse med høringen om anvendelsesområdet for fradrag for udgifter til forsøgs- og forskningsvirksomhed, hvor der er redegjort for Skattestyrelsens praksis i forbindelse med ligningslovens § 8 B, jf. SAU L 30 – bilag 15, SKM.

0:000:00