svarer 
Nick Hækkerup

Retsudvalget spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om kommentar til henvendelsen af 30/11-20 fra Amnesty International og kvindeorganisationer, vedrørende lovbemærkningerne omhandlende passivitet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 85, Spørgsmål 2
Vil ministeren kommentere henvendelsen af 30/11-20 fra Amnesty International og kvindeorganisationer, vedrørende lovbemærkningerne omhandlende passivitet, jf. L 85 - bilag 5?

Svar fra fredag den 4. december 2020
Jeg kan oplyse, at jeg er enig i spørgerens forståelse af det citerede afsnit fra lovforslagets almindelige bemærkninger.

Jeg kan endvidere bekræfte, at samleje altid skal foregå med samtykke, at der i de situationer, hvor der er udvist total passivitet fra den ene persons side, er en formodning for, at vedkommende ikke samtykker, og at denne formodning også gør sig gældende i forhold til det citerede afsnit.

0:000:00