Peder Hvelplund
 svarer 
Magnus Heunicke

Peder Hvelplund (EL) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om antal kvinder, der får frosset æg ned, som er taget ud i a) forbindelse med fertilitetsbehandling, b) på grund af sygdom og c) af andre årsager, der ligger til grund for de økonomiske beregninger, der blev lavet i sommer, da aftalen om, at man kan opbevare æg i scenarie a) og b), indtil aldersgrænsen for fertilitetsbehandling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 8, Spørgsmål 4
Vil ministeren angive de estimater af antal kvinder, der får frosset æg ned, som er taget ud i a) forbindelse med fertilitetsbehandling, b) på grund af sygdom og c) af andre årsager, der ligger til grund for de økonomiske beregninger, der blev lavet i sommer, da aftalen om, at man kan opbevare æg i scenarie a) og b), indtil aldersgrænsen for fertilitetsbehandling?

Svar fra fredag den 8. januar 2021
”Vil ministeren angive de estimater af antal kvinder, der får frosset æg ned, som er taget ud i a) forbindelse med fertilitetsbehandling, b) på grund af sygdom og c) af andre årsager, der ligger til grund for de økonomiske beregninger, der blev lavet i sommer, da aftalen om, at man kan opbevare æg i scenarie a) og b), indtil aldersgrænsen for fertilitets ehandling?” Svar:

Jeg kan oplyse, at beregningerne af de forventede offentlige udgifter forbundet med en forlængelse af den tilladte opbevaringsperiode på 5 år for nedfrosne menneskelige æg – som blev foretaget forud for indgåelsen af den politiske aftale om ophævelse af 5-års grænsen for opbevaring af menneskelige æg nedfrosset i forbindelse med fertilitetsbehandling og sygdom – baserede sig på følgende estimater for så vidt angår antallet af kvinder, der forventes at benytte sig af muligheden for at opbevare æggene udover den nuværende tilladte opbevaringsperiode på 5 år.

Æg nedfrosset i forbindelse med fertilitetsbehandling (medicinsk indikation) undheds- og Ældreministeriet skønner, at en ændring af opbevaringsperioden for æg, der nedfryses i forbindelse med fertilitetsbehandling, vil medføre, at op til 200 kvinder årligt vil benytte sig af muligheden for opsætning af tidligere befrugtede æg efter udløbet af den nuværende tilladte opbevaringsperiode på 5 år.

Æg nedfrosset i forbindelse med sygdom (medicinsk indikation) undheds- og Ældreministeriet skønner, at en ændring af opbevaringsperioden for æg, der nedfryses i forbindelse med sygdom, vil medføre, at under 10 kvinder årligt vil benytte sig af muligheden for at opbevare æggene ud over den nuværende tilladte opbevaringsperiode på 5 år.

Æg nedfrosset uden medicinsk indikation Sundheds- og Ældreministeriet skønner, at en ændring af opbevaringsperioden for æg, der nedfryses på ikke-medicinsk indikation, vil indebære, at ca. 400 kvinder vil gøre brug af muligheden for at benytte æg, der tidligere er nedfrosset på ikke-medicinsk indikation i privat regi såkaldt ”so ial freezing” , til IVF-behandling ”reagensglas ehandling” i offentligt regi.
0:000:00