Thomas Danielsen
 svarer 
Nick Hækkerup

Thomas Danielsen (V) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om, hvor ofte en jagttegnsløser skal bruge et våben, for at det efter ministerens vurdering ikke er et “nice to have” våben

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 132, Spørgsmål 3
Vil ministeren redegøre for, hvor ofte en jagttegnsløser skal bruge et våben, for at det efter ministerens vurdering ikke er et “nice to have” våben?

Svar fra torsdag den 14. januar 2021
Som det fremgår af lovforslagets punkt 2.2.3, har lovforslagets del om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer (våbenloven) til hensigt at ensarte og forenkle afgifterne i våbenlovens § 6 b, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, under hensyntagen til pris- og lønudviklingen.

Konkret foreslås det at forenkle afgiftssatserne på 840 kr. og 420 kr. til én samlet afgiftssats på 1.085 kr. pr. tilladelse svarende til en pris- og lønregulering af gennemsnittet af de to eksisterende takster til 2021-pris- og lønniveau.

Hensigten med lovforslaget er således ikke at regulere, hvor ofte en jagttegnsløser skal eller bør bruge et våben.

Side
0:000:00