Thomas Danielsen
 svarer 
Nick Hækkerup

Thomas Danielsen (V) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om, at flere studerende og unge mennesker i ungdomsboliger har en flere-ejere-tilladelse til deres jagtrifler med et familiemedlem for at undgå at skulle opbevare rifler i studieboliger og lignende

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 132, Spørgsmål 11
Flere studerende og unge mennesker i ungdomsboliger har en flere-ejere-tilladelse til deres jagtrifler med et familiemedlem for at undgå at skulle opbevare rifler i studieboliger og lignende. Vil ministeren i forlængelse af regeringens planer om en kraftig stigning på våbenafgifter redegøre for, om det regeringens ambition, at flere unge mennesker skal opbevare og håndtere deres jagtrifler på studieværelser, ungdomsboliger mv., hvorved f.eks. en forælder helt kan undlade at betale den høje våbenafgift?

Svar fra torsdag den 14. januar 2021
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

”Rigspolitiet er ikke bekendt med, at danske jægere – herunder jægere, der sammen med for eksempel et udeboende barn har tilladelse til en jagtriffel – som en følge af reguleringen af afgiftssatserne vil afstå fra at søge om våbentilladelse for en ny 10-årig periode, når den eksisterende tilladelse udløber.” Som det fremgår af lovforslagets pkt. 2.2.3, har lovforslagets del om ændring af lov om våben og eksplosivstoffer (våbenloven) til hensigt at ensarte og forenkle afgifterne i våbenlovens § 6 b, stk. 1, 1. pkt., og stk. 2, under hensyntagen til pris- og lønudviklingen.

Side
0:000:00