Thomas Danielsen
 svarer 
Nick Hækkerup

Thomas Danielsen (V) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om det er regeringens vurdering, at jagtrifler udgør en mindre risiko for at blive stjålet, anvendt til kriminelle formål, eller vil virke mindre utrygskabende ved opbevaring og håndtering på et studieværelse frem for hjemme ved forældrene

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 132, Spørgsmål 12
Er det regeringens vurdering, at jagtrifler udgør en mindre risiko for at blive stjålet, anvendt til kriminelle formål, eller vil virke mindre utrygskabende ved opbevaring og håndtering på et studieværelse frem for hjemme ved forældrene?

Svar fra torsdag den 14. januar 2021
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:

”Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger, der indikerer, at der er større eller mindre risiko for, at jagtrifler, der opbevares i en studiebolig, er genstand for tyveri eller anvendelse til kriminelle formål. Rigspolitiet bemærker, at man ved opbevaring af en jagtriffel skal kunne efterleve de nærmere regler herom i våbenbekendtgørelsens § 24, stk. 4, der blandt andet stiller krav om, at et våbenskab, der vejer mindre end 1000 kg, skal kunne fastboltes forsvarligt til gulv, væg eller lignende.” Side
0:000:00