Fatma Øktem
 svarer 
Trine Bramsen

Fatma Øktem (V) spørger ministeren for ligestilling, Peter Hummelgaard, om regeringens holdning til at forældreparret bag borgerforslaget B 72 tilsyneladende er dækket ind af reglerne om stedbarnsadoption

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 72, Spørgsmål 2
Ifølge DR’s program Detektor er forældreparret bag borgerforslaget B 72 tilsyneladende dækket ind af reglerne om stedbarnsadoption. Hvad er regeringens holdning til det (”De­

tektor: Partier støtter borgerforslag om regnbuefamilier, uden at vide, hvad de egentlig støtter”, dr.dk, den 22. januar 2022)?

Svar fra tirsdag den 1. marts 2022
”Ifølge DR’s program Detektor er forældreparret bag borgerforslaget B 72 tilsyneladende dækket ind af reglerne om stedbarnsadoption. Hvad er regeringens holdning til det (”Detektor: Partier støtter borgerforslag om regnbuefamilier, uden at vide, hvad de egentlig støtter”, dr.dk, den 22. januar 2022)?” Svar:

DR’s program Detektor viser, at der er et informationsbehov i forhold til de eksisterende regler og muligheder for familiedannelse i LGBT+ familier, herunder mulighederne for stedbarnsadoption.

Jeg kan henvise til min samtidige besvarelse af spørgsmål 3 (B 72), i forhold til de gældende regler om stedbarnsadoption.

I forbindelse med aftalen om udmøntningen af reserven til foranstaltninger på social, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet 20222025 fra den 19. november 2021 er der afsat midler til at styrke vejledning og juridisk rådgivning til LGBT+ personer om familiedannelse.

Der sker ved etablering af én samlet indgang for oplysning om gældende familieretlig og sundhedsretlig lovgivning i relation til familiedannelse. Herudover er der afsat midler til, at LGBT+ Danmark kan styrke det rådgivningstilbud, som foreningen allerede har til LGBT+ personer, der søger juridisk rådgivning bl.a. om familiedannelse. Der er samlet afsat 3,6 mio. kr. til initiativet.
0:000:00