Pernille Skipper
 svarer 
Trine Bramsen

Pernille Skipper (EL) spørger ministeren for ligestilling, Trine Bramsen, om at redegøre for gældende regler for børn med to fædre, herunder for børn med eksempelvis to fædre og en mor

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 72, Spørgsmål 21
Vil ministeren redegøre for de gældende regler for børn med to fædre, herunder for børn med eksempelvis to fædre og en mor?

Svar fra onsdag den 30. marts 2022
”Vil ministeren redegøre for de gældende regler for børn med to fædre, herunder for børn med eksempelvis to fædre og en mor?” Svar:

Til brug for besvarelsen har jeg indhentet et bidrag fra Social- og Ældreministeriet, der har oplyst følgende:

”Social- og Ældreministeriet har oplyst, at ministeriet har forstået spørgsmålet sådan, at det ønskes oplyst, hvilke muligheder der i de forskellige familiekonstellationer er for at få del i det retlige forældreskab til barnet.

Når barnet fødes, vil den kvinde, der føder barnet, være barnets mor, og den mand, der har doneret sæden, være barnets far. Barnets fars partner vil blive betragtet som barnets sociale far.

Efter fødslen kan moren kan også vælge af overdrage sit retlige forældreskab til farens partner gennem en stedbarnsadoption. Herefter vil hun, hvis hun fortsat er en del af barnets faktiske familie, ud over at være barnets biologiske mor blive betragtet som social forælder for barnet.”
0:000:00