Pernille Skipper
 svarer 
Trine Bramsen

Pernille Skipper (EL) spørger ministeren for ligestilling, Trine Bramsen, om ministeren vil forholde sig til formålet bag en fortsat kønnet lovgivning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 72, Spørgsmål 30
Vil ministeren forholde sig til formålet bag en fortsat kønnet lovgivning, hvad angår forældreskab og muligheden for i stedet at ligestille medfædre med medmødre under en forsimplet, kønsneutral lovgivning, hvor status som forælder erstatter status som mor, far og medmor og -far?

Svar fra torsdag den 5. maj 2022
”Vil ministeren forholde sig til formålet bag en fortsat kønnet lovgivning, hvad angår forældreskab og muligheden for i stedet at ligestille medfædre med medmødre under en forsimplet, kønsneutral lovgivning, hvor status som forælder erstatter status som mor, far og medmor og -far?” Svar:

Til brug for besvarelsen har jeg indhentet et bidrag fra social- og ældreministeren, der har ressortansvaret for den familieretlige lovgivning. Social- og Ældreministeriet har oplyst følgende:

”Børneloven indeholder regler om, hvornår en person er retlig forælder til et barn.

Indførelse af en kønsneutral børnelov, hvor kønsspecifikke forældrebetegnelser gøres kønsneutrale, vil ikke i sig selv bidrage til at ligestille medfædre med medmødre. Det skyldes, at etablering af mulighed for, at to mænd kan blive retlige fædre til et barn fra fødslen, vil kræve indførelse af særlige regler og rettigheder i relation til forældreskabet for den mand, der ikke er genetisk far til barnet. Det drejer sig navnlig om regler om anerkendelse af forældreskab på grundlag af en surrogataftale.”
0:000:00