20 år efter 9/11: Mary Kaldor undrer sig over, hvor solidaritetsbevægelsen blev af

20 år efter terrorangrebene 11. september bad Altinget professor Mary Kaldor om at reflektere over, hvilke konsekvenser angrebet har haft på det globale civilsamfund.

Foto: Alexandre Fuchs/AFP/Ritzau Scanpix

Hun har været professor ved London School of Economics siden 1999, og med bøger som "Global Civil Society" og "New and Old Wars" gjorde hun sig bemærket som en fremtrædende analytiker af det globale civilsamfund og internationale forbindelser.

”I 1990'erne så vi en enorm udvidelse af civilsamfundet globalt, og civilsamfundet blev professionaliseret. Efter 1989 nød civilsamfundet stærk politisk tillid i mange dele af verden. Eksempelvis fra Tony Blair eller latinamerikanske ledere. Jeg husker en stor artikel i Newsweek om det globale civilsamfund med overskriften ’Den nye supermagt’,” siger Mary Kaldor til Altinget. 

Så kom terrorangrebet. Mary Kaldor og hendes kolleger på London School of Economics var forinden gået til FN's hovedkvarter i New York for at præsentere deres forskningsprojekt "Civil Society Yearbook", hvor de undersøgte statistik, tendenser og debatter. Datoen blev sat til 17. september 2001.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00