Center for Frivilligt Socialt arbejde skåret ned til en tredjedel. "Vi er ikke slået hjem, vi skal videre," siger centerchef

Med mandagens finanslovsaftale er det cementeret, hvad CFSA har frygtet: Hverken SSA-aftale eller finanslov rummer midler til det offentligt drevne rådgivningscenter ud over grundbevillingen på knap fem mio. Det er sket trods massive opråb fra både små og store civilsamfundsorganisationer.  

"Det kommer bag på mig, at politikerne ikke lytter til mere end 120 organisationer," siger Laura Auken, centerchef i CFSA, om den dystre melding mandag om, at centrets bevilling i 2024 bliver kraftigt beskåret i forhold til i år.
"Det kommer bag på mig, at politikerne ikke lytter til mere end 120 organisationer," siger Laura Auken, centerchef i CFSA, om den dystre melding mandag om, at centrets bevilling i 2024 bliver kraftigt beskåret i forhold til i år.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Det sidste spinkle håb om en redning på målstregen blev mandag slukket hos Center for Frivilligt Socialt arbejde, da aftalen om finanslov for 2024 blev præsenteret af hele 11 ud af Folketingets 12 partier.

Vi er ikke slået hjem - vi skal videre

Laura Auken
Centerchef, CFSA

Da stod det nemlig klart, at centeret i 2024 alene vil modtage driftsbevillingen på knap fem millioner kroner. Dermed mister CFSA 9,8 mio kroner i forhold til den nuværende bevilling.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00