Civilt overblik: En civil strategi, et ngo-supermarked og en fondsdirektør, som skifter spor

Mere stabil finansiering står højt på ønskelisten i udspillet til en ny civilsamfundsstrategi. Man skal snarere være en specialbutik end et supermarked, hvis man skal gøre sig internationalt som ngo. Velkommen til det civile overblik, hvor vi også afslører navnet på den nye redaktør for Altinget Civilsamfund. 

Danske Dignity har udviklet sig til en international ngo, der skal dokumentere menneskerettighedskrænkelser i Belarus på vegne af verdenssamtundet. 
Danske Dignity har udviklet sig til en international ngo, der skal dokumentere menneskerettighedskrænkelser i Belarus på vegne af verdenssamtundet. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmandag, og velkommen til dit ugentlige blik i det civile bakspejl. Vi kan berette om et udspil til regeringens nye civilsamfundsstrategi, om fondsoprustning på den internationale filantropi og om en mellemstor dansk ngo, der er på vej til at blive en større international spiller. Og hvis du hænger med hele vejen, finder du også ud af, hvem der bliver den nye redaktør for Altinget Civilsamfund. 

Der skal mere stabilitet i økonomien for organisationerne på det frivillige sociale område. Sådan lyder en af hovedanbefalingerne fra den arbejdsgruppe, der står bag udspillet til regeringens nye civilsamfundsstrategi.

“Vi synes, at der er brug for at gøre op med det projektmageri og den projektøkonomi, som har præget feltet i mange år. Derfor har det været enormt vigtigt for os at arbejde med, hvordan vi konkret kan sikre stabilitet og rimelige rammer for organisationernes arbejde, for vi ved, hvor vigtigt civilsamfundet er for udsatte borgere,” siger Vibe Klarup, formand for Udsatterådet, som er en af de fem organisationer i arbejdsgruppen.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00