De går til opgaven med tillid og åbenhed og en overfaldsalarm i lommen: Sådan møder frivillige besøgsvenner Danmarks mest kriminelle unge

De frivillige har nummeret til en krisepsykolog fra Ungdommens Røde Kors og debriefer efter hvert besøg. På trods af et højt sikkerhedsniveau gør organisationen en pointe ud af, at de frivillige kommer som de almindelige unge mennesker, de er. For samværet handler netop om at møde mennesker ud fra et ligeværdighedsprincip. 

De unge afsonere på Søbysøgård fængsel har siden jul fået besøg af unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors. Men hvordan forbereder man sig som frivillig på at komme ind et sted, som kræver sikkerhedsgodkendelse, for at være noget for unge, som er dømt for personfarlig kriminalitet? 
De unge afsonere på Søbysøgård fængsel har siden jul fået besøg af unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors. Men hvordan forbereder man sig som frivillig på at komme ind et sted, som kræver sikkerhedsgodkendelse, for at være noget for unge, som er dømt for personfarlig kriminalitet? Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Julie Frandsens forældre har lidt svært ved at forstå, hvorfor hun har påtaget sig et frivilligt arbejde i Ungdommens Røde Kors som aktivitetsleder for unge, der sidder i fængsel. 

”De sagde, ’er du nu sikker på det er en god ide? Jeg sagde til dem, at der er større risiko for, der sker mig noget på mit lønnede arbejde som plejer på en institution end i fængslet. Andre tænker måske, hvorfor gider du gøre noget for dem – og så endda frivilligt? I bund og grund går du ind til nogen, der kan være personfarlige og udsætter dig selv for risiko. Men jeg føler mig 100 procent tryg,” siger den 22-årige pædagogstuderende fra Odense.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00