Om  
Steen Frederiksen

Dødsfald: Fhv. musikchef i DR Steen Frederiksen (79)

Den tidligere mangeårige musikchef i DR, cand.mag. Steen Frederiksen, Frederiksberg, er død, 79 år gammel.

Redaktionen

Danmarks Mr. Classical Music, musik- og kunsthistoriker Steen Frederiksen, Frederiksberg, er død 8. juni, 79 år gammel.

Steen Frederiksen, der også var født på Frederiksberg som søn af en filialdirektør, lavede allerede fra 1968 musikudsendelser for Danmarks Radio. Efter en kort karriere som institutbestyrer for kunsthistorie på Aarhus Universitet og som gymnasielærer i København blev han i 1974 ansat som programmedarbejder i DR.

Han "blev stående på DRs rulletrappe", som det er blevet udtrykt, når man bliver i DR og stiger i graderne: Udnævnt til programredaktør i 1982 og programchef for Musikafdelingen for Radio og TV i 1986, hvorefter Steen Frederiksen var chef for Radioens P2 musik 1988-99.

Pensionen ventede formelt i 2008, men da havde Steen Frederiksen allerede påbegyndt en løbebane som foredragsholder om klassisk musik. Han startede også kvartalsmagasinet Custos, der bringer artikler om tidlig musik – og så var han med til at overtale Københavns Kommune til at skabe et nyt spillested, Koncertkirken, på Blågårds Plads på Nørrebro.

Steen Frederiksen tog også sin tørn i musikkens civilsamfund: Han var formand for bestyrelsen for Léonie Sonnings Musikfond 2000-12, derefter næstformand til 2016, ligesom han var formand for Serious Music Experts under European Broadcasting Union i perioden 1992-2003.

Desuden skrev han bøger og artikler om klassisk musik, Det Kgl. Teaters programmer mv.

Steen Frederiksen, der var Ridder af Dannebrog, blev i 1989 gift med den tjekkiske pianist, redaktør og dr.phil. Olga Frederiksen. 10 år forinden havde han i øvrigt modtaget Den Tjekkoslovakiske Stats Smetana-Medalje.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Steen Frederiksen

Fhv. musikchef, DR, foredragsholder om klassisk musik
Cand. mag. (musik og kunsthistorie, Københavns Uni. 1970)

0:000:00