Efter evaluering: Egmont Fonden laver mere fleksibel støttemodel til små organisationer

INVESTERING: Skolens Venner har fået stor hjælp fra Egmont Fonden til at opbygge sin organisation. Men det er ikke helt uden udfordringer at være en del af det såkaldte spireprogram, viser en ny evaluering. Fonden vil nu gøre sin støtte mere fleksibel. 

Når matematikken driller Sayed, har Gitte overskuddet til at forklare ham det drilske regnestykke. Og når Clara føler sig udenfor i pigegruppen, er Bente klar med et kram og trøstende ord.

På 45 skoler i landet hjælper 130 frivillige skolevenner lærerne med at give eleverne en god og tryg skolegang. Når 2023 rinder ud, skal der være frivillige i indskolingen på endnu 65 skoler.

Den ambitiøse udvidelse med flere skolevenner og ti nye lokalafdelinger kan kun finde sted, fordi Skolens Venner har fået en bevilling på knap fire millioner kroner til udvikling af sin organisation. Pengene kommer fra Egmont Fondens såkaldte spireprogram – et støtteprogram, der igennem kapacitetsopbygning af nye, små organisationer skal bidrage til at nå fondens overordnede mål om, at alle unge i 2030 skal være i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Login