Efter evaluering: Egmont Fonden laver mere fleksibel støttemodel til små organisationer
INVESTERING: Skolens Venner har fået stor hjælp fra Egmont Fonden til at opbygge sin organisation. Men det er ikke helt uden udfordringer at være en del af det såkaldte spireprogram, viser en ny evaluering. Fonden vil nu gøre sin støtte mere fleksibel.
Carsten Terp Beck-Nilsson
Redaktør, Altinget: civilsamfundVi kan jo ikke bevise, at hver gang der er en skoleven i en klasse, er der flere, som kan få en ungdomsuddannelse. Den årsagssammenhæng kan vi ikke levere.
Trine Ladegaard
Sekretariatsleder, Skolens Venner
Der har vist sig at være et behov for en mere fleksibel og skræddersyet støtte, hvis vi skal give organisationerne de bedste udviklings- og vækstmuligheder.
Henriette Christiansen
Direktør, Egmont Fonden
Når matematikken driller Sayed, har Gitte overskuddet til at forklare ham det drilske regnestykke. Og når Clara føler sig udenfor i pigegruppen, er Bente klar med et kram og trøstende ord.
På 45 skoler i landet hjælper 130 frivillige skolevenner lærerne med at give eleverne en god og tryg skolegang. Når 2023 rinder ud, skal der være frivillige i indskolingen på endnu 65 skoler.
Den ambitiøse udvidelse med flere skolevenner og ti nye lokalafdelinger kan kun finde sted, fordi Skolens Venner har fået en bevilling på knap fire millioner kroner til udvikling af sin organisation. Pengene kommer fra Egmont Fondens såkaldte spireprogram – et støtteprogram, der igennem kapacitetsopbygning af nye, små organisationer skal bidrage til at nå fondens overordnede mål om, at alle unge i 2030 skal være i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse.