Forlagene sagde nej: Så crowdfundede Camilla sin egen børnebog

GRÆSRODSBOG: Forlagene ville ikke udgive Camilla Kaj Paulsens børnebog, så hun tog sagen i egen hånd og finansierede sit bogprojekt via en crowdfunding og en fondsdonation. Brug dit netværk, og lad din passion skinne igennem i fondsansøgningen, lyder to af rådene fra den nybagte forfatter.

Foto: Illustration: Pauline Drasbæk
Simon Lessel

Da 29-årige Camilla Kaj Paulsen havde læst alle de klassiske børnebøger med sin datter, opdagede hun et hul i pensum.

Bogen er mit bidrag til at gøre noget reelt. Tit skriver man bare en facebookopdatering, hvis der er noget, man er utilfreds med. Men det her var en mulighed for at skabe en reel forandring.

Camilla Kaj Paulsen
Forfatter og uddannet kultursociolog

Og inden hendes datter skulle starte i børnehaven, ville den kultursociolog-uddannede mor derfor bruge bøgernes verden til at lære sin datter om, hvorfor nogle af de andre børn i børnehaven nogle gange spiser noget andet, ikke fejrer jul, ser anderledes ud og hedder noget andet end Signe, Alexander, Rasmus og Emma.

Jeg har tidligere arbejdet med fundraising, og der findes en masse buzzwords som empowerment, gender equality og den slags, som folk er gode til at skrive i en fondsansøgning. Men jeg tror på, at man skal droppe det, fordi det er bedre at skrive på passionen og hjerteblodet.

Camilla Kaj Paulsen
Forfatter og uddannet kultursociolog

Så Camilla Kaj Paulsen gik på biblioteket og efterspurgte bøger i børnehøjde om kulturmøder. Josefine Ottesens børnebog om havenisserne, der må flygte fra hus, hjem og havens tryghed og er skrevet med henblik på at tale med børn om, hvordan det eksempelvis er at være på flugt, var umiddelbart det, der var.

0:000:00