Oversigt: Det har organisationerne gjort på baggrund af MeToo

Da Sofie Linde i efteråret 2020 fik endnu en bølge i MeToo-debatten til at rulle, gav det anledning til både refleksion og handlinger hos de store civilsamfundsorganisationer. Her er et udpluk af, hvad forskellige organisationer i det mellemliggende år har tænkt og gjort for at dæmme op for sexisme og chikane

MeToo-bølger i flere omgange har fået demonstranter i hele verden til at gå på gaden for at protestere mod sexisme. Her fra en demonstration i Seoul. Den verdensomspændende bevægelse har som bekendt også sat tydelige aftryk i Danmark - også i civilsamfundsorganisationer. (arkivfoto)
MeToo-bølger i flere omgange har fået demonstranter i hele verden til at gå på gaden for at protestere mod sexisme. Her fra en demonstration i Seoul. Den verdensomspændende bevægelse har som bekendt også sat tydelige aftryk i Danmark - også i civilsamfundsorganisationer. (arkivfoto)Foto: Kim Hong-Ji/Reuters/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Hele organisationer; medarbejdere, frivillige, ledelser og bestyrelser har over en bred kam været involveret i arbejdet med at forebygge og bekæmpe sexisme og seksuelle krænkelser i en håndfuld store danske civilsamfundsorganisationer, som Altinget har talt med:

12 personer svarede, at de enten havde oplevet eller bevidnet seksuelle krænkelser, da Folkekirkens Nødhjælp i foråret foretog en trivselsmåling blandt organisationens 1226 medarbejdere.

Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp (FKN) Birgitte Qvist-Sørensen understreger, at de 12 svar ikke nødvendigvis betyder 12 tilfælde af krænkelser. Men hun synes, det er 12 for mange. Derfor har FKN i dette efterår etableret en whistleblowerordning sammen med det internationale advokatfirma DLA Piper.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00