16. april 202415:30 - 17:30
Åbent samråd med social- og boligministeren om adoptionsområdet i Danmark

Folketingets Socialudvalg har kaldt social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i åbent samråd om adoptionsområdet i Danmark.

Samrådsspørgsmål Æ:

Vil ministeren på et åbent samråd redegøre for den danske procedure for adoptioner fra Sydkorea efter 2016, idet ministeren bedes svare på, på hvilken måde de danske procedurer for adoptioner fra Sydkorea via adoptionsbureauet Holt, er anderledes i perioden efter 2016 sammenlignet med procedurerne i 1970´erne og 1980´erne og op til 2016?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Katrine Daugaard (LA).

Samrådsspørgsmål Ø:

I konklusionsafsnittet i undersøgelsen ”Adoptionsformidlingen fra Sydkorea til Danmark i 1970’erne og 1980’erne” fra Ankestyrelsen fremgår der på side ni oplysninger om den økonomiske incitamentsstruktur. Vil ministeren på et åbent samråd redegøre for, hvorfor det ikke fremgår af undersøgelsen, at danske ministerier også lagde pres på Sydkorea i forhold til den hemmelige kvoteaftale, og vil ministeren redegøre for, hvorfor ministeren ikke selv har indhentet oplysninger fra Justitsministeriet, når ministeren ikke selv kan være sikker på, at der ikke har været bilaterale aftaler?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Katrine Daugaard (LA).

Samrådsspørgsmål Å:

Vil ministeren på et åbent samråd redegøre for, hvorfor donationerne til adoptionsbureauet Holts kvindeprojekter stoppede i 2022? Det bemærkes, at ministeren i sin besvarelse af SOU spørgsmål 183 (alm. del) skriver, at danske myndigheder ikke skulle godkende donationer før 2016. I Ankestyrelsens rapport ”Adoptionsformidlingen fra Sydkorea til Danmark i 1970’erne og 1980’erne” nævnes også donationer efter 2016 til adoptionsbureauet Holts kvindeprojekter, og det fremgår, at disse donationer stoppede i 2022. Vil ministeren redegøre for, hvorfor donationerne stoppede i 2022?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Katrine Daugaard (LA).

Samrådsspørgsmål A:

Vil ministeren på et åbent samråd redegøre for, hvor mange donationer til adoptionsbureauet Holts stærkt kritiserede kvindeprojekter, som Ankestyrelsen og dermed danske myndigheder har godkendt i perioden 2016 og frem til i dag?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Katrine Daugaard (LA).

Samrådsspørgsmål A:

Vil ministeren på et åbent samråd redegøre for, hvordan det er muligt at danske myndigheder har både støttet og godkendt donationer til kvindeprojekter, der siden 2015 har været ulovligt i Sydkorea, og hvorfor er der ikke ført tilsyn med dette?

Samrådsspørgsmålet er stillet af Katrine Daugaard (LA).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Katrine Daugaard

MF (LA)
cand.musicae. (Syddansk Musikkonservatorie & Skuespillerskole)

Pernille Rosenkrantz-Theil

Social- og boligminister, MF (S)
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00