Pia Kjærsgaard
 svarer 
Morten Bødskov

Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at de havne- og kajanlæg, som ikke er dækket af stormflodsordningen, og som er blevet alvorligt skadet under stormfloden, kan blive genetableret?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 166

Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at de havne- og kajanlæg, som ikke er dækket af stormflodsordningen, og som er blevet alvorligt skadet under stormfloden den 20. og 21. oktober 2023, kan blive genetableret?

Svar fra fredag den 10. november 2023

Mange lokalsamfund er ramt af voldsomme skader efter stormfloden den 20. og 21. oktober 2023. Vi skal hjælpe dem, der er ramt, og som står med bekymringer, ødelagte boliger og sommerhuse. Jeg er derfor glad for, at vi i fællesskab har skabt stormflodsordningen, som giver erstatning, hvis man bor i et stormflodsramt område.

Havne- og kajanlæg er ikke omfattet af dækningen i stormflodsordningen.

Det skyldes, at anlæggene har en så udsat beliggenhed, at det ikke ville være rimeligt, hvis en kollektivt finansieret katastrofeordning skulle dække skader herpå. Risikoen for skader fra havet på havne- og kajanlæg som følge af vejrforhold er således velkendt for havnene.

Derudover har f.eks. havne, der er medlemmer af FLID, Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, i en årrække haft mulighed for at tegne en privat forsikring mod stormflod. Hvis de berørte lystbådehavne har benyttet sig af denne mulighed, kan de dermed opnå erstatning for skader på havne- og kajanlæg via denne forsikring. Private havne kan afhængig af deres kreditværdighed optage lån til finansiering af anlægsarbejder til genopretning af skader m Kommunerne er som hovedregel selvforsikrede, og det indebærer, at kommunerne selv skal afholde udgifterne til udbedring af skader. En eventuel finansiering til udbedring af skaderne vil efter omstændighederne kunne tilvejebringes gennem KommuneKredit.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00