Victoria Velásquez
 svarer 
Ane Halsboe-Jørgensen

Vil ministeren redegøre for sine overvejelser om at inddrage civilsamfundet og deres erfaringer med mentorordninger som en del af arbejdspligten, når undersøgelser viser, at det virker?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Beskæftigelsesudvalget, Spørgsmål 125

Vil ministeren redegøre for sine overvejelser om at inddrage civilsamfundet og deres gode erfaringer med mentorordninger for særligt arbejdsmarkedets ledige kvinder med minoritetsbaggrund som en del af arbejdspligten, når undersøgelser viser, at det virker?

Der henvises til UUI alm. del - spørgsmål 246 (folketingsåret 2022-23, 2. samling).

Svar fra fredag den 2. februar 2024

”Vil ministeren redegøre for sine overvejelser om at inddrage civilsamfundet og deres gode erfaringer med mentorordninger for særligt arbejdsmarkedets ledige kvinder med minoritetsbaggrund som en del af arbejdspligten, når undersøgelser viser, at det virker? Der henvises til UUI alm. del - spørgsmål 246 (folketingsåret 2022-23, 2. samling).” Svar:

Civilsamfundet spiller en central rolle i lokalsamfundene i Danmark, og derfor er jeg åben for, at aktører fra civilsamfundet kan spille en rolle i arbejdet med at udmønte aftalen om den nye arbejdspligt, herunder også i forhold til gode erfaringer med mentorordninger.

Det er dog kommunerne, som har ansvaret for den aktive beskæftigelsesindsats og dermed også tilrettelæggelse og varetagelse af den nye arbejdspligt. Kommunerne har allerede i dag mulighed for at tildele mentorstøtte til ledige, som de vurderer, at det vil være relevant for. De enkelte kommuner vil desuden have mulighed for at indgå i samarbejde med aktører i civilsamfundet om eksempelvis mentorforløb.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00